Naprapat Upplands Väsby - Napractiva Rehab Upplands Väsby -Bästa naprapat i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Upplands Väsby

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri.

Terapeutisk stretching Upplands Väsby

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri – med Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd! En normal ledrörlighet är avgörande för att vara smärtfri, men framför allt efter en skada eller längre tids inaktivitet, då den normala ledrörligheten minskar. Vår terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd är en behandling som innebär att du som är stel pga. dina korta muskler och har en begränsad ledrörlighet får hjälp av Napractiva Rehabs naprapat i Upplands Väsby – bästa naprapat i Upplands Väsby

Du kan enkelt boka bästa terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Upplands Väsby och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Upplands Väsby med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Terapeutisk stretching på din ort

Napractiva Rehab erbjuder effektiv, terapeutisk stretching i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka effektiv terapeutisk stretching i Stockholm

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sollentuna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Täby

Boka effektiv terapeutisk stretching i Danderyd

Boka effektiv terapeutisk stretching i Solna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sundbyberg

Boka effektiv terapeutisk stretching i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Upplands Väsby: Syfte

Syftet med vår terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd är smärtlindring, att mjuka upp spända muskler för ökad ledrörlighet, samt för att öka balansen mellan olika muskelgrupper och rörelsekedjor. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Upplands Väsby är en kombination av vår sköna massage & vår djupgående idrotsmassage, samt specifika stretchingmoment som hjälper till att förebygga skador och öka rörligheten. Detta är av största betydelse för att muskeln ska kunna behålla sin elasticitet, funktion och styrka samt möjliggöra ett intensivare arbete eller träning. Vanliga exempel på besvär pga. otillräcklig ledrörlighet eller balans mellan samverkande muskelgrupper är: stelhet / värk i nacke och skuldra, spänningshuvudvärk, ländryggsbesvär, falsk ischias, löparknä och tennisarmbåge.

Terapeutisk stretching Upplands Väsby: Alla fördelar

Terapeutisk stretching är en effektiv träningsmetod som syftar till att förbättra rörligheten i kroppens muskler och leder. Det är en säker träningsmetod som ökar flexibiliteten, förbättrar blodcirkulationen och minskar risken för skador. Denna träningsform kan också bidra till att lindra muskelspänningar och minska smärta.

Det finns flera fördelar med att inkludera terapeutisk stretching i sin träningsrutin. En av de största fördelarna är att det kan hjälpa till att förhindra skador. Genom att öka flexibiliteten och rörligheten i kroppen minskar risken för muskelskador och överbelastning. Terapeutisk stretching kan även förbättra din prestation inom olika idrotter genom att öka rörligheten i specifika muskelgrupper. Regelbundna stretchingövningar kan också öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna, vilket kan lindra smärta och förbättra din känsla av avslappning i kroppen.

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det kan hjälpa till att förbättra hållningen och minska ryggont och smärta i nacken. Många av oss spenderar stora delar av dagen sittande framför en dator, vilket kan leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att fokusera på stretchingövningar som riktar sig mot de områden som är mest påverkade av en stillasittande livsstil kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska ryggont.

Terapeutisk stretching kan även ha en positiv inverkan på sömnen genom att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Detta kan göra det enklare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Om du söker terapeutisk stretching i Upplands Väsby kan du hitta erfarna terapeuter och tränare på Napractiva Rehab Upplands Väsby. Genom att regelbundet utföra terapeutisk stretching kan du förbättra din rörlighet, minska smärta och förbättra din prestation inom många olika aktiviteter. Så om du vill må bättre i din kropp, tveka inte att prova på terapeutisk stretching i Upplands Väsby redan idag.

Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten hos personer med muskuloskeletala problem, som exempelvis smärta i rygg och nacke. Terapeutisk stretching kan också lindra smärta orsakad av tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det kan hjälpa till att förbättra hållningen genom att öka flexibiliteten och rörligheten i musklerna, vilket i sin tur kan minska smärta och spänningar i nacke, rygg och axlar. Genom att fokusera på stretchingövningar som riktar sig mot de områden som är mest påverkade av dålig hållning kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska smärta i dessa områden.

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det är en skonsam och lågriskmetod för att öka rörligheten och flexibiliteten i kroppen. Det är en säker metod som kan utföras av personer i olika åldrar och med olika hälsotillstånd. Terapeutisk stretching kan vara särskilt användbart för personer som har begränsad rörlighet eller som har varit inaktiva under en längre period.

Terapeutisk stretching kan också vara en effektiv metod för att förbättra balansen och koordinationen. Genom att utföra stretchingövningar som riktar sig mot specifika muskelgrupper kan terapeutisk stretching hjälpa till att öka stabiliteten och kontrollen över kroppen. Detta kan vara särskilt användbart för äldre vuxna som är mer benägna att falla eller för personer som har problem med balans och koordination på grund av skada eller sjukdom.

Terapeutisk stretching kan även hjälpa till att förbättra andningen och minska stressen i kroppen. Genom att fokusera på djupandning och medveten andning under stretchingövningarna kan terapeutisk stretching hjälpa till att minska stress och främja avslappning. Detta kan vara särskilt användbart för personer som lider av ångest, sömnproblem eller andra hälsoproblem som är kopplade till stress.

Om du är intresserad av att prova terapeutisk stretching kan du boka en tid hos en av våra terapeuter på Napractiva Rehab Upplands Väsby. Våra terapeuter och tränare är erfarna och kunniga inom terapeutisk stretching och kan hjälpa dig att hitta en individuell plan som passar dina behov och mål. Oavsett om du vill öka din rörlighet, minska smärta eller förbättra din prestation kan terapeutisk stretching vara en effektiv och användbar metod för att uppnå dina mål.

Sammanfattningsvis är terapeutisk stretching en säker och effektiv metod för att förbättra rörligheten och flexibiliteten i kroppen, minska smärta och spänningar, förbättra hållningen och öka prestationen i olika idrotter och aktiviteter. Genom att regelbundet utföra stretchingövningar kan du förbättra din hälsa och välbefinnande på många olika sätt.

Om du letar efter terapeutisk stretching i Upplands Väsby är Napractiva Rehab det självklara valet för professionell hjälp och individuell plan som passar dina specifika behov. Vi erbjuder erfarna terapeuter och tränare som specialiserar sig på terapeutisk stretching och andra rehabiliteringsmetoder, och vi kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål genom en skräddarsydd plan.

Vi tror på att varje person är unik och har olika behov och mål när det gäller sin hälsa. Därför är vårt team av terapeuter och tränare välutbildade och erfarna inom att arbeta med individer från olika bakgrunder och med olika behov. Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att uppnå optimal hälsa genom att erbjuda skräddarsydda terapeutiska stretchingplaner som passar deras livsstil och mål.

Vi förstår att terapeutisk stretching kan vara nytt för vissa människor och att det kan vara en utmaning att hitta rätt plan för att uppnå önskade resultat. Det är därför vi gör det enkelt för dig att komma igång genom att erbjuda en gratis konsultation med en av våra erfarna terapeuter. Under denna konsultation kan vi lära känna dig, dina mål och behov, och skapa en plan som är skräddarsydd för dig.

När du arbetar med Napractiva Rehabs terapeuter och tränare, kan du vara säker på att du får professionell hjälp och individuell plan som är utformad för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål. Vi använder beprövade och säkra metoder för terapeutisk stretching och andra rehabiliteringsmetoder för att se till att du får de bästa resultaten.

Vi har arbetat med många kunder som har haft olika former av muskuloskeletala problem, inklusive rygg- och nacksmärta, tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias. Vi har också hjälpt idrottare att förbättra sin prestation genom terapeutisk stretching. Oavsett om du är en professionell idrottare eller bara vill förbättra din hälsa och välbefinnande, kan Napractiva Rehabs terapeuter och tränare hjälpa dig att uppnå dina mål.

Förutom terapeutisk stretching erbjuder vi också andra rehabiliteringsmetoder som kan hjälpa dig att uppnå optimal hälsa och välbefinnande. Våra tjänster inkluderar manuell terapi, massage, styrketräning, konditionsträning och mycket mer. Vi tror på en helhetsinriktad tillvägagångssätt för hälsa och välbefinnande och arbetar med dig för att utveckla en omfattande plan som fungerar för dig.

Så om du söker efter terapeutisk stretching i Upplands Väsby, tveka inte att kontakta Napractiva Rehab idag.

Vi är här för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål och få ut det mesta av din träningsrutin. Våra erfarna terapeuter och tränare kan skapa en anpassad plan för dig, baserad på dina individuella behov och mål. Vi använder en kombination av terapeutisk stretching, massage, styrketräning och andra tekniker för att hjälpa dig att öka din rörlighet, minska smärta och förbättra din prestation.

Vår klinik är utrustad med moderna faciliteter och vår personal är utbildad och kunnig inom en rad olika områden. Vi använder oss av den senaste forskningen och tekniken för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården och träningen. Vi strävar alltid efter att erbjuda högsta kvalitet och bästa service till våra patienter och kunder.

Oavsett om du är en erfaren idrottare eller bara vill öka din rörlighet och minska smärta, kan terapeutisk stretching vara en mycket effektiv och användbar metod för att uppnå dina mål. Kontakta oss på Napractiva Rehab Upplands Väsby för att boka din nästa behandling och ta nästa steg mot en hälsosammare och mer aktiv livsstil!

Terapeutisk stretching Upplands Väsby: Varför & hur?

Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd har flera fördelar och kan utföras på två sätt: passivt / statiskt eller aktivt / dynamiskt. Syftet med terapeutisk stretching är att förbättra muskel- och ledfunktion, förhindra att du förlorar den, förbereda eller förvärma musklerna innan en dynamisk aktivitet, förbättra ledrörelserna och naturligtvis minska risken för skada. När du tränar, sitter ofta eller under lång tid, samt när kroppen belastas regelbundet – tenderar musklerna att förkortas och då begränsas rörelserna. Terapeutisk stretching bör de regelbundet göras i förebyggande syfte.

Terapeutisk stretching som du får hos oss är svår att klara själv och göra rätt, utan kompetent hjälp och noga vägledning. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Upplands Väsby är den absolut effektivaste tekniken vi rekommenderar å det varmaste för ett mycket bättre rörlighet, på korttid. Tekniken vi använder oss av påverkar alla muskelgrupper som arbetar tillsammans på olika rörelseplaner, till skillnad från enkel töjning som tillämpas på enbart en eller få specifika muskler.

Musklerna är organiserade i muskelkedjor. En muskel eller muskelgrupp bildar ett nätverk som – i ett nedsatt funktionellt läge – kommer att tvinga andra muskler eller muskelgrupper att kompensera för att kunna bibehålla kroppens balans. Terapeutisk stretching korrigerar och eliminerar detta.

Genom att stretcha flera muskelkedjor samtidigt förbättrar vi flexibiliteten, koordinationen och styrkan som krävs för att höja kroppskontrollen. Det är en teknik där naprapaten drar full nytta av information från de mekaniska, termiska, tryck- och kemiska receptorerna som finns i din muskulatur och på olika plan. Naprapaten använder sedan sina fysiologiska och anatomiska kunskaper för att hjälpa dig på bästa sätt.

Andningen i synnerhet är motorn bakom terapeutisk stretching. Ett korrekt andningsarbete under varje stretchposition gör att syrenivåerna hålls konstanta och musklerna kan då förlängas, utan att motverka varandra. Allt detta hjälper vår terapeutiska stretching i Upplands Väsby med omnejd på ett effektivt sätt till med – steg för steg och i den takt som är optimal just för dig.

Terapeutisk stretching Upplands Väsby: Statisk eller dynamisk stretching

Passiv / statisk terapeutisk stretching innebär att man intar en position där en eller flera muskler sträcks och sedan håller man denna position. Oftast passar den här typen av terapeutisk stretching bäst efter ett träningspass.

Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching passar bättre när du värmer upp innan träning och framför allt om du ska ägna dig åt högintensiva intervaller. Den innebär att du rör dig in och ut ur ett stramt läge. Ett annat namn för detta är rörlighetsträning. Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching hjälper kroppen att förbereda sig för aktivitet.

För bästa resultat bör man göra sina stretchövningar regelbundet eller varje dag, annars finns risk att effekten upphör. Det är också vanligt att tro att stretching minskar träningsvärk, men forskningen bekräftar att detta inte stämmer. Däremot kan det vara skönt att stretcha efter träningen för att varva ned och lättare återhämta sig inför nästa träningspass.

Terapeutisk stretching Upplands Väsby: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt sin egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsa. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan vi ger oss i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar annars konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. När vi tränar svarar kroppen med en kapacitetsökning, varje gång den utsätts för en träningsstimulering. För att detta ska ske optimalt behöver träningen kontinuerligt anpassas, annars sker det motsatta – kroppen anpassar sig till en viss nivå och ytterligare utveckling uteblir. Effektiv och specifik träning är i högsta grad en dynamisk process, där träningsinnehållet hela tiden justeras och anpassas på regelbunden basis.

Napractiva Rehab

Taggar

Terapeutisk stretching Upplands Väsby

Boka tid