Naprapat Upplands Väsby - Napractiva Rehab Upplands Väsby -Bästa naprapat i Upplands Väsby

Idrottsmassage Upplands Väsby

För effektiv träning, snabb återhämtning & bästa prestation.

Idrottsmassage Upplands Väsby

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Träna mycket mer effektivt, återhämta dig snabbare & prestera bättre – med vår djupgående idrottsmassage i Upplands Väsby med omnejd! Regelbunden träning gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta. Att kombinera detta med Napractiva Rehabs unika idrottsmassage i Upplands Väsby kan ha många hälsosamma fördelar. För de som är fysiskt aktiva leder vår idrottsmassage till en ökad blod- och lymfcirkulation vilket hjälper musklerna att återhämta sig snabbare. Det avgörande för en bra prestation är inte hur ofta eller hur mycket du tränar. Det som avgör är hur väl du återhämtar dig efter din träning.

Du kan enkelt boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Upplands Väsby och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Upplands Väsby med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Idrottsmassage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder djupgående, läkande idrottsmassage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa idrottsmassage i Stockholm

Boka bästa idrottsmassage i Sollentuna

Boka bästa idrottsmassage i Täby

Boka bästa idrottsmassage i Danderyd

Boka bästa idrottsmassage i Solna

Boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg

Boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby

Idrottsmassage Upplands Väsby: För dig som tränar

Napractiva Rehab Upplands Väsby erbjuder idrottsmassage som är en manuell behandlingsteknik för att lindra smärta, öka rörlighet och hjälpa aktiva personer och idrottare att uppnå sina mål. Massagen fokuserar på att mjuka upp muskelspänningar och förbättra cirkulationen för att förebygga skador och förbättra prestationen. Hos Napractiva Rehab finns ett team av massörer med bred erfarenhet och expertis på området som kan hjälpa dig att dra nytta av idrottsmassage. Nedanför kan du läsa mer om de olika fördelarna med idrottsmassage och hur massagen kan hjälpa dig.

En av de främsta fördelarna med idrottsmassage är att det kan förbättra rörligheten och minska stelhet. Idrottare och aktiva personer som tränar hårt kan dra nytta av massagen för att minska risken för skador och förbättra prestationen. Genom att mjuka upp spända muskler och öka flexibiliteten minskar också risken för stelhet och andra problem som kan hindra idrottare från att nå sina mål.

En annan viktig fördel med idrottsmassage är dess förmåga att lindra smärta och hjälpa till med återhämtning från skador. Idrottare som upplever smärta eller har skador kan dra nytta av massage för att lindra smärta och effektivt återhämta sig. Genom att öka blodcirkulationen minskar också inflammationen och läkningen av skador främjas.

Idrottsmassage kan också ha positiva effekter på idrottarens mentala hälsa. Massage kan hjälpa till att minska stress och öka avslappning, vilket leder till bättre fokus och ökad mental styrka. Detta kan i sin tur förbättra prestationen vid tävlingar och andra aktiviteter.

En annan fördel med idrottsmassage är att det kan förbättra kroppshållningen. Idrottare som tränar hårt kan dra nytta av massage för att korrigera sin kroppshållning och minska risken för skador. Massagen ökar också idrottarens självmedvetenhet och medvetenhet om sin kropp, vilket kan bidra till att upprätthålla en god kroppshållning och hälsa.

Om du letar efter idrottsmassage i Upplands Väsby finns det många alternativ att välja mellan. Napractiva Rehab erbjuder proffsiga massageterapeuter och andra specialister som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. Oavsett vilken typ av massage du väljer är det viktigt att hitta en massör med rätt kunskap och erfarenhet för att få den bästa behandlingen.

När du bokar en idrottsmassage är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen.

Vill du lindra smärta, förbättra rörlighet eller öka din prestation? Kommunicera dina behov och önskemål med massören så att du kan få en mer skräddarsydd behandling som ger dig de resultat du söker.

Det är också viktigt att påpeka att idrottsmassage inte bara är för idrottare. Alla som är aktiva eller har problem med muskelspänningar och smärta kan dra nytta av idrottsmassage. Även om massagen är mer inriktad på att behandla muskelproblem och skador, kan den också ha fördelar för personer som inte är idrottare.

Att boka en idrottsmassage är enkelt och kan göras online hos Napractiva Rehab i Upplands Väsby. När du väl har hittat en massör som passar dina behov är det viktigt att boka in regelbundna behandlingar för att uppnå de bästa resultaten. En massage en gång i veckan eller varannan vecka kan hjälpa dig att bibehålla god hälsa och förbättra din prestation.

Sammanfattningsvis är idrottsmassage en manuell behandlingsteknik som kan ha många fördelar för din hälsa och prestation. Hos Napractiva Rehab i Upplands Väsby finns kunniga massörer och massageterapeuter som kan hjälpa dig att må bättre oavsett om du är idrottare eller inte. Massage kan hjälpa till att minska smärta, förbättra rörlighet, öka avslappning och förbättra kroppshållning. Så om du söker idrottsmassage i Upplands Väsby, tveka inte att boka en tid idag!

Idrottsmassage Upplands Väsby: Mer om idrottsmassage

Idrottsmassage är en terapeutisk teknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Det finns avlägsna historiska data – från före 2000 f.Kr. och genom antikens Grekland – där vissa massagetekniker användes redan under tävlingsförberedelserna för de första olympiska spelen. Även gladiatorerna på romartiden fick idrottsmassage i förebyggande syfte eller som belöning efter sina bataljer.

Idrottsmassage används idag i stor utsträckning för att behandla och förbereda träningsintresserade personer, med mål att förbättra idrottsprestationen, samt förebygga eller påskynda återhämtningen efter skador. För att bli idrottsmässor krävs en hög grad av specialisering och många års erfarenhet, särskilt när det gäller elit- eller mycket konkurrenskraftiga idrottare. Hos Napractiva Rehab är det inte nödvändigtvis endast högpresterande idrottare som får en idrottsmassage. Idrottsmassage är på vår klinik ett viktigt sätt att upprätthålla träningsformen och ges också alltid i förebyggande syfte.

Idrottsmassage Upplands Väsby: Idrottsmassagens fysiologiska effekter

• Före ett krävande och tungt träningspass: Förbättrar elasticitet och muskelprestanda, samt ökar blodflödet till musklerna.
• Efter tävlingen: Slappnar av musklerna, minskar muskelspasmer, samt påskyndar transporten av mjölksyra & metaboliska rester.
• I förebyggande syfte: Förebyggande idrottsmassage utförs ungefär en gång i veckan och dess mål är då att förebygga skador, förbereda musklerna för fysisk träning, lokalisera eventuella djupa spänningar i muskelfibrerna, samt bibehålla muskelelasticitet.

Idrottsmassage Upplands Väsby: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt din egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsan. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan man ger sig i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. Rehabsprocessen av en skada är ofta traumatisk för den skadade. Framför allt på grund av smärtan som skadan medför och också på grund av den psykologiska börda som inaktivitet och osäkerhet innebär. Därför är det viktigt att det finns en sammanhängande och personlig rehabiliteringsplan, tillsammans med hjälp från en kompetent fysioterapeut. Det är också viktigt att den skadade är medveten om den höga risken som finns för ett återfall, om man inte strikt följer de terapeutiska instruktionerna. Dessutom är en positiv inställning till återhämtningsprocessen avgörande för att inte hamna i frustration och isolering.

För dig som tränar, tävlar eller om du funderar på att utöva någon form av idrott så är det mycket viktigt att du tänker på dessa rekommendationer:

• Innan du satsar på elit- eller tungtbelastande träning är det lämpligt att genomgå en medicinsk undersökning.
• Träningsprogrammet måste utgå från en nivå som är lämplig för dig, dina färdigheter och ditt fysiska tillstånd.
• Överträning ska undvikas, så följ ditt träningsschema och ändra om det behövs.
• Innan varje pass måste en tillräcklig uppvärmning utföras i enlighet med den aktivitet som vi ska utveckla.
• Det är viktigt att stretcha före och efter varje träningspass. Framför allt de muskelgrupper där du har obehag eller som har skadats. Det hjälper till att undvika rupturer och andra skador.
• Det är också nödvändigt att vila tillräckligt, så att du uppnår en harmonisk muskelbalans.

Idrottsmassage Upplands Väsby: Funktionell rehabilitering

Funktionell rehabilitering är processen som innehåller behandlingar, övningar och pedagogiska samtal för att kunna återställa, underhålla eller förbättra dem fysiska och mentala funktioner hos en patient som varit skadad.

Funktionell rehabilitering är en kombination av olika tekniker:

  • Manuell terapi
  • Elektroterapi eller termoterapi
  • Motion och träning
  • Motiverande samtal

Funktionell rehabilitering – de vanligaste orsakerna:

  • Ryggrad och / eller extremitetsproblem (fötter, knän, axlar och händer)
  • Skador som uppstår under tävlingar eller träningspass, men också från tungt fysiskt arbete eller från degenerativa sjukdomar i ben, muskler, leder, senor, etc
  • Problem efter ortopediska operationer
  • Olika typer av kroniska sjukdomar: neurologiska, reumatologiska, metaboliska, respiratoriska & hjärtsjukdomar.

Napractiva Rehab

Taggar

Idrottsmassage Upplands Väsby

Boka tid