Naprapat Upplands Väsby - Napractiva Rehab Upplands Väsby -Bästa naprapat i Upplands Väsby

Akupunktur Upplands Väsby

Stå emot och övervinn sjukdomar!

Akupunktur Upplands Väsby

Akupunktur, Tjänster
Google Recensioner
4.9
183 recensioner
×
js_loader

Boka bästa akupunktur i Upplands Väsby med omnejd för snabb hjälp med dina hälsoproblem! Akupunkturen utvecklades för tusentals år sedan inom de teoretiska grunderna för traditionell kinesisk medicin och uppdaterades idag tack vare västerländska vetenskapliga framsteg och evidensbaserad medicin. Ordet akupunktur kommer från latinets ”acus”, som betyder nål, och ”punktion”, som betyder punktering. Med akupunktur kan vi förebygga och bota sjukdomar, samt obalanser i kroppen.

Du kan enkelt boka bästa massage i Upplands Väsby med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Upplands Väsby och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Upplands Väsby med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Akupunktur på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, evidensbaserade akupunktur i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa akupunktur i Stockholm

Boka bästa akupunktur i Sollentuna

Boka bästa akupunktur i Täby

Boka bästa akupunktur i Danderyd

Boka bästa akupunktur i Solna

Boka bästa akupunktur i Sundbyberg

Boka bästa akupunktur i Upplands Väsby

Akupunktur Upplands Väsby: Terapeutiska effekter

Napractiva Rehabs akupunktur i Upplands Väsby med omnejd har terapeutiska effekter både lokalt och generellt, vid smärtsamma och icke-smärtsamma patologier. Evidensbaserad medicin säger att de nålstimulerade muskel- och sensoriska nervcellerna skickar ett meddelande till det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen) vilket orsakar frisättning av endorfiner och andra neurotransmittorer (kemiska element i kropp som modifierar nervcellers impulser, Detta hjälper till att blockera ankomsten av smärtmeddelandet till hjärnan och har även andra reglerande effekter. Detta sätt att arbeta ser akupunkturmeridianer som platser för att stimulera nerver, muskler och bindväv. Vissa tror att denna metod stimulerar kroppens naturliga smärtstillande medel. Denna form används främst för att lindra obehag i samband med en mängd olika sjukdomar och tillstånd.

Akupunkturen förklaras också som en teknik för att balansera flödet av energi eller livskraft. Genom att föra in nålar i specifika punkter på dessa meridianer ser man att energiflödet åter balanseras. Det finns hundratals akupunkturpunkter längs kroppens 14 energibärande meridianer. Denna teori säger att akupunktur fungerar genom att sända signaler via de myofasciala kedjorna (meridianerna). Kinesiska läkare från 1500-talet använde termen ”Qi” (uttalas ”chee”) för att beskriva energin som cirkulerar genom meridianerna. Sjukdomar orsakas av en störning av Qi, vilket orsakar en obalans i energin som akupunkturen kan korrigera.

Akupunktur Upplands Väsby: Så många fördelar!

Akupunktur är en medicinsk behandlingsmetod som härrör från Kina, där den har använts i över 2000 år. Metoden innebär att tunna nålar placeras på specifika punkter på kroppen för att stimulera kroppens självläkning. På Napractiva Rehab i Upplands Väsby, finns skickliga och erfarna akupunktörer som erbjuder professionell behandling.

Akupunktur är en effektiv behandlingsmetod för att lindra smärta och behandla en mängd sjukdomar och tillstånd. Den fungerar genom att stimulera nervsystemet och förbättra blodcirkulationen i kroppen, vilket kan producera naturliga smärtlindrare och hjälpa till att behandla sjukdomar och tillstånd.

Akupunktur kan också förbättra hälsan på andra sätt, till exempel genom att minska stress och ångest, förbättra sömn och matsmältning, samt öka energin. Dessa fördelar uppnås genom att behandlingen hjälper till att balansera energiflödet i kroppen och förbättra kroppens naturliga självläkningsförmåga.

Flera sjukdomar och tillstånd kan behandlas med akupunktur, till exempel huvudvärk, migrän, PMS, ryggsmärta, artrit och sömnlöshet. För patienter som vill undvika läkemedel eller kirurgi kan akupunkturbehandling vara ett perfekt alternativ.

Det är viktigt att notera att akupunkturbehandling är säker när den utförs av en kvalificerad och erfaren akupunktör. Även om biverkningar är sällsynta, kan de inkludera trötthet, lätta blåmärken eller ömhet vid nålplaceringen. Innan, under och efter behandlingen kan din akupunktör diskutera eventuella biverkningar och svara på alla frågor du kan ha.

Vid Napractiva Rehab i Upplands Väsby utförs akupunktur av en erfaren akupunktör som säkerställer att du får maximal nytta av behandlingen. Innan behandlingen börjar genomgår akupunktören din medicinska historik och utvärderar dina symtom för att utveckla en behandlingsplan som är specifik för dig.

Akupunkturbehandlingar är vanligtvis smärtfria, även om du kan känna en viss stickande eller brännande känsla när nålarna placeras på kroppen. Under behandlingen kan du känna dig avslappnad och till och med somna.

Akupunkturbehandlingar har flera fördelar jämfört med traditionella smärtmediciner. Till exempel kan akupunkturbehandlingar ha färre biverkningar och ge en mer långvarig lindring av smärta. Dessutom kan akupunkturbehandlingar bidra till att minska användningen av smärtmediciner och andra läkemedel.

En annan fördel med akupunktur är att det kan hjälpa till att förbättra matsmältningen. Många patienter söker sig till akupunkturbehandling för att behandla matsmältningsproblem, såsom IBS och sura uppstötningar. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att lindra matsmältningsbesvär och förbättra matsmältningen.

Sammanfattningsvis är akupunktur en säker och effektiv behandlingsmetod som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra hälsan och minska stress och ångest. Om du söker efter akupunktur i Upplands Väsby har du hittat den bästa! Genom att välja vår erfarna akupunktör kan du säkerställa att du får den bästa möjliga vården!

Att välja rätt akupunktör är viktigt för att uppnå de bästa resultaten från din behandling. Innan du väljer en akupunktör är det viktigt att du gör din forskning och läser recensioner från andra patienter – se gärna våra recensioner nedan! Du kan också be om rekommendationer från din primärvårdsläkare eller från andra patienter som har genomgått akupunkturbehandlingar.

Ännu en fördel med akupunktur är att det kan hjälpa till att förbättra blodcirkulation. Enligt kinesisk medicin är blodcirkulationen viktig för att bibehålla god hälsa och för att förebygga sjukdomar. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och främja god hälsa.

Akupunktur har också visat sig vara effektiv för att behandla huvudvärk och migrän. Enligt kinesisk medicin är huvudvärk och migrän orsakade av obalanser i kroppens energiflöde. Genom att balansera energiflödet kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att lindra huvudvärk och migrän.

Vidare fördel med akupunktur är att den kan hjälpa till att förbättra immunförsvaret. Forskning har visat att akupunkturbehandlingar kan bidra till att öka produktionen av vita blodkroppar, som är mycket viktiga för att bekämpa infektioner och sjukdomar. Genom att förbättra immunförsvaret kan akupunkturbehandlingar bidra till att förbättra hälsan och förebygga sjukdomar.

Slutligen kan även nämnas att akupunkturbehandlingar bidrar till att förbättra rörligheten och lindra ledvärk. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att minska inflammation och förbättra rörligheten i leder.

Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av artrit eller andra ledrelaterade sjukdomar.

Akupunkturbehandlingar kan också bidra till att förbättra fertiliteten och underlätta för kvinnor som försöker bli gravid. Genom att balansera hormonerna och förbättra blodflödet till livmodern kan akupunkturbehandlingar öka chansen för att bli gravid.

Akupunkturbehandlingar är också ett populärt komplement till IVF-behandlingar och kan öka chansen för en lyckad graviditet. Dessutom kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att minska stress och ångest, vilket kan vara fördelaktigt för kvinnor som genomgår IVF-behandlingar.

Sammanfattningsvis kan akupunkturbehandlingar vara en effektiv behandlingsmetod för en mängd olika sjukdomar och tillstånd. Det är en säker behandlingsmetod när den utförs av en kvalificerad och erfaren akupunktör och kan ge en rad olika fördelar för hälsan och välbefinnandet. Om du funderar på att prova akupunkturbehandling kan du kontakta oss på Napractiva Rehab Upplands Väsby för att boka en tid med en av våra erfarna akupunktörer.

Akupunktur Upplands Väsby: Hur fungerar vår akupunktur?

Napractiva Rehabs akupunktur i Upplands Väsby med omnejd stimulerar kroppens förmåga att stå emot eller övervinna sjukdomar eller tillstånd, genom att korrigera obalanser, samt hjälper även kroppen att producera kemikalier som minskar eller eliminerar smärtsamma förnimmelser. Akupunktur innebär att man för in mycket fina nålar i huden, på strategiska punkter på kroppen för att behandla smärta. Dessa punkter har specifika neuro-anatomiska platser som ger dem specifika neurobiologiska effekter. Idag har vetenskaplig forskning avslöjat de gamla begreppen banor och energimeridianer, vilket ger grunden för akupunkturens fysiologiska mekanismer och möjliggör utvecklingen av en rad åtgärder som förklarar fördelarna som uppnås i klinisk praktik.

Akupunktur Upplands Väsby: Vår akupunkturbehandling

I den första konsultationen försöker vi fastställa den patologi som patienten presenterar genom ett noggrant anamnesformulär, observation, palpation och utforskning. Det är mycket viktigt att förstå de symtom som patienten presenterar och därför är de mycket viktiga frågor för diagnos och behandling av sjukdomen. När det eller de patologiska mönstren som påverkar patienten har identifierats bestäms den terapeutiska principen, lämpliga punkter och behandlingsmetoden väljs.

Under Napractiva Rehabs akupunktur i Upplands Väsby med omnejd sätts mycket fina nålar in i specifika punkter på kroppen. Införandet av nålarna orsakar vanligtvis inte mycket obehag eller smärta. Vi på Napractiva Rehab har en unik stil att använda akupunktur. Vi kombinerar aspekter av österländska och västerländska metoder för att avgöra vilken typ av akupunktur som är bäst för dig. Vi undersöker kroppen för att lokalisera reaktiva områden och muskelförträngningar. Punkter väljs ut och stimuleras för att behandla symtomatiska områden baserat på akupunkturteoretiska relationer mellan meridianer. Vi hittar och avaktiverar även ”triggerpunkter” med hjälp av en avancerad nålteknik. Dessa punkter är extremt vanliga vid smärttillstånd och kan orsaka smärta och andra symtom på dysfunktion i nästan allas liv, vid ett eller annat tillfälle.

Besöket tar cirka 40 minuter och en gemensam behandlingsplan för ett enstaka problem skulle bestå av en eller två behandlingar per vecka. Antalet akupunkturbehandlingar beror på tillståndet som behandlas och dess svårighetsgrad. I allmänhet är det vanligt att man får sex till åtta akupunkturbehandlingar.

Akupunktur Upplands Väsby: Under akupunkturbehandlingen

Akupunkturpunkterna finns på alla delar av kroppen. Ibland är de lämpliga punkterna mycket långt från smärtområdet.

Under vår akupunktur i Upplands Väsby sätts akupunkturnålarna in på olika djup, på strategiska punkter i kroppen. Nålarna är väldigt fina, så patienten känner ingenting när de går in. Vid en typisk behandling används mellan 5 och 15 nålar. Akupunktören kan försiktigt flytta eller rotera nålarna efter att ha placerat dem, eller applicera värme eller milda elektriska impulser på dem. I de flesta fall sitter nålarna på plats i 20 till 40 minuter medan du ligger och slappnar av.

Efter akupunkturbehandlingen känner vissa sig avslappnade och andra känner sig energiska, men alla svarar inte på denna behandling. Om dina symtom inte börjar förbättras inom några veckor kanske akupunktur inte är rätt för dig just då. Det finns dock flera studier som tyder på att det finns bevis för att akupunktur är optimalt för personer som förväntar sig ett positivt resultat. Akupunktur har få biverkningar och därför är det värt ett försök om du har svårt att hantera smärta med mer konventionella metoder.

Akupunktur Upplands Väsby: Vilka tillstånd behandlas med akupunktur?

Även om akupunktur inte är en ”bota allt” behandling, är den mycket effektiv vid behandling av många sjukdomar och tillstånd. Akupunktur är mest effektiv vid behandling av kronisk smärta, såsom huvudvärk, mensvärk och smärta i nedre delen av ryggen, nacken eller musklerna. Det kan också användas för att behandla artrit och repetitiva ansträngningar.

Det finns många studier som visar att akupunktur kan lindra smärta. Dessutom kan behovet av smärtlindrande läkemedel minska med hjälp av akupunkturen.

Akupunktur kan, bland annat, hjälpa vid följande besvär:

 • spänningshuvudvärk
 • ont i ländryggen
 • smärta vid förlossning
 • ledbesvär
 • inflammatoriska sjukdomar
 • smärtlindring efter en operation

Akupunktur kan också förbättra immunförsvarets funktion (kroppens försvarssystem mot sjukdomar). En av fördelarna med akupunktur är att förekomsten av biverkningar är betydligt lägre än för många läkemedel och mediciner eller accepterade medicinska procedurer för samma tillstånd.

Akupunktur har också en mycket lugnande effekt. Du kan känna dig för avslappnad efter en behandling och det är viktigt att inte överanstränga dig. Antalet akupunkturbehandlingar beror på varje persons tillstånd och hur de svarar på akupunktur. En akupunktursession tar vanligtvis inte bort smärtan. En eller två sessioner varje vecka i fem till sex veckor är det normala behandlingsförloppet.

Akupunktur Upplands Väsby: Vilken smärta kan behandlas med akupunktur?

Idag är vår akupunktur i Upplands Väsby med omnejd en mycket användbar kompletterande behandling för många hälsoproblem. I akuta fall ger vår akupunkturbehandling snabb effekt, men de sjukdomar som vi vanligtvis behandlar är kroniska.

Akupunktur har visat sig vara mycket effektivt för behandling av smärta i olika aspekter enligt Världshälsoorganisationen och detta har också publicerats i vetenskapliga tidskrifter. Denna grupp av smärtor leds av huvudvärk och migrän. Studier visar att den verkar positivt även vid led- och muskelvärk. Ryggsmärtor är ett mycket viktigt kapitel, samt också cervikal och ländryggsmärta, axelvärk, armbågssmärta och tennisarmbåge. Ett annat viktigt avsnitt skulle vara neuralgisk smärta och postoperativ smärta. Akupunktur är också mycket effektivt vid förlossningssmärta och slutligen belyses akupunkturens roll vid behandling av cancersmärta, då den behandlar biverkningar av strålbehandling och kemoterapi hos patienter.

Forskningsarbete pågår för närvarande om akupunkturs biologiska verkningsmekanismer i människokroppen: smärtstillande, antiinflammatoriska och antidepressiva. Utöver studier av dess effekt och effektivitet vid ett flertal sjukdomar och hälsoproblem är syftet framför allt att uppnå dess integrering i konventionell medicin.

När är akupunktur olämplig? Exempelvis: 

 • Om du har en ökad blödningsrisk eller tar blodförtunnande läkemedel
 • Om du har lymfödem
 • Gravida i vecka 0–13
 • Patienter med pacemaker
 • Patienter med tatuering eller en infektion där nålarna ska sättas
 • Om du är allergisk mot nickel eller krom
 • Om du har stor rädsla för nålar

Annars är det mycket möjligt att vår akupunktur i Upplands Väsby med omnejd kan snabbt hjälpa dig med just dina problem!

Varmt välkommen!

Napractiva Rehab

Taggar

Akupunktur Upplands Väsby

Boka tid